HomeVideoTrailer Droomvlucht de musical

Reacties

Trailer Droomvlucht de musical — 1 reactie

 1. Afgelopen zaterdag ben ik naar de try-out geweest van Droomvlucht. Niet goed wetend wat ik kon verwachten, zat ik totaal achterovergeslagen in m’n theaterbankje na afloop. Wat een mooie voorstelling!
  Het decor past bij het verhaal en is multifuntioneel. De kostuums zijn Efteling-waardig, om nog te zwijgen over de make-up/grime van de trollen. Zij zien er indrukwekkend uit, maar tegelijkertijd ontzettend lief en aandoenlijk.
  Hoogtepunt van de show is ongetwijfeld Jorge Verkroost. Trollenkoning Furius past hem als een jas. Hij is streng, boosaardig en tegelijkertijd hilarisch en ‘oerstom’. Zonder moeite krijgt hij de lachers op zijn hand, evenals Steve Beirnaert. Binnen no-time is Krakeel, Steve’s personage, geliefd en voelt iedereen in de zaal met hem mee. Zijn “let maar niet op mij” heeft wat weg van Hakuna Matata van de Lion King, maar dat geeft niet. Hij is aandoenlijk en speelt zijn rol met passie.
  Doris Baaten speelt een oma die oprecht gelooft in Elfjes. Haar stem klinkt zoals we gewend zijn van haar: puur en ontroerend. Christo van Klaveren (koning Oberon) moet duidelijk nog groeien in zijn rol, maar dat mag gezien zijn repetitieperiode. Rest mij nog wat te zeggen over Rosalie de Jong en ‘Lila’ en Danny Houtkooper. Rosalie de Jong schittert zoals gewoonlijk in haar eigen doen en laten. Ze speelt een bezorgde konigin Titania, en heeft de mooiste jurk van heel de voorstelling. Met kleine gebaartjes en haar typerende lach heeft ze laten zien dat zij deze rol haar eigen heeft weten te maken. Haar personage als ‘moeder’ van Lila is lekker over de top, hoge hakken en handtas in de aanslag. Wel had zij wat meer op het toneel mogen staan, maar dat is persoonlijk.
  Dan aangekomen bij Lila. Wat een klasse, wat een zang en wat een uitstraling. Zij bezorgt menig bezoeker kippenvel bij haar solo lied. Chapeau!
  Tot slot Danny Houtkooper. Als ‘Fladderedatsj’ heeft hij mij echt verrast. Danny komt op, en pakt het publiek meteen in. Als goedgelovige vleermuis is hij komisch en energiek. Zijn loopje/lichaamshouding past goed bij zijn rol.

  Al met al een mooie en oprechte voorstelling van de Efteling en Stage Entertainment. De muziek is prachtig, het verhaal sluit goed aan bij de leeftijd (vooral voor kinderen is deze voorstelling érg leuk!) en met verrassende (schrik) momenten sluit je deze voorstelling in je hart. De titelsong klopt precies: durf te dromen.
  Ik had een fantastisch avondje uit. Ga dat zien!

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>