HomeRecensieMini-recensie: Ruud van Overdijk als Zorro/Diego

Reacties

Mini-recensie: Ruud van Overdijk als Zorro/Diego — 10 reacties

 1. Ik heb Ruud gister ook gezien. Ik was met een aantal collega’s. We waren allemaal erg teleurgesteld. Je betaalt best wel wat voor een kaartje en dan hoop je toch dat je een goede understudy krijgt als Tommie er niet is. We vonden zijn stem wel mooi en de serieuze scenes vonden we goed. Toch is dat echt onvoldoende in deze show. We hebben het hier wel over een fysieke rol in een show vol spectakel.. En misten ook de romantische chemie met bijv. Michelle. Zorro is toch een womanizer? En zo lenig als een vos?

  • Jammer dat jullie teleurgesteld waren. Zelf heb ik wel genoten van een mooie romantische Zorro en een grappige en serieuze Diego. Wat hij aan dansen mist maakt hij dik goed met zijn zang en spel vol emotie en zijn mooie mimiek en timing. En hij beweegt toch heel lenig over toneel heen. Maar ja, het blijft een kwestie van gevoel en smaak. En bovendien moest Ruud door zieke collega’s het voorgaande weekend 3 keer Ramon spelen en nu twee keer plotseling ook op als Zorro. Mag geen excuus zijn natuurlijk, maar ik vind het toch een knappe prestatie als je dit in ogenschouw neemt. Op internet zijn her en der ook juist complimenten te lezen voor Ruud’s vertolking. Womanizer? Ik ben wel ingepakt :-).

 2. Tja, smaken verschillen en dat is ook prima. Ik vind het echter jammer dat de recensent al bevooroordeeld naar het theater is vertrokken. Een objectieve beoordeling lijkt hierdoor onmogelijk.

 3. Ik vind dat het eigenlijk geen recensie mag schrijven als je ’n favoriet hebt..dat is mijn mening, dan ga je namelijk vergelijken en ik geloof niet dat daar een recensie voor is.
  Heb zelf de show ook woensdagavond gezien en was onder de indruk. Eindelijk het nummer Hoop mooi en op de juiste toonhoogte gehoord!Want ja…Tommie zingt deze namelijk 2 octaven lager..heb vanuit de zaal ook goede reacties gehoord, dat ze Ruud ook nog leuker vonden dan Roman.
  Maargoed, iedereen heeft een eigen mening, en dat is maar goed ook..anders zou het wel heel saai zijn he?

 4. Als je een show al heel vaak hebt gezien, dan kun je niet als een computer die ervaringen wissen of uitzetten, al zou dat soms makkelijk zijn. Hoe dan ook begrijp ik uiteraard de kritiek over eventuele objectiviteit, ik ben eerlijk over mijn positie wat betreft Tommie, aangezien dat Tommie’s site een partnersite is. Overigens deel ik de mening met Lotte over de mooi gezongen “Hoop”.

  • Toch tof dat je de moeite hebt genomen om toch te gaan kijken naar Zorro-Ruud. Wat uiteindelijke erger is dan kritiek is onverschilligheid.
   Ruud als Ramon heb ik nog niet gezien. Zou je daar wat meer over willen schrijven dan alleen dat het eigenlijk heel erg goed was :-)? Want je schrijft wel leuk! Alvast bedankt!

 5. Ik vind het ook goed dat mensen eerlijk zijn, maar ik vind ook dat er best naar alles eromheen gekeken mag worden..wat ik daarmee wil zeggen is dat Ruud inderdaad, zoals ik begrepen heb, zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag als Ramon gespeeld heeft, en vervolgens de dinsdag erna direct op moest als Diego..nou, petje af hoor!!Geloof niet dat er nog zo iemand bij de cast zit die deze rollen zo neer kan zetten achter elkaar en daarbij de show redt!
  En ik vond het wel mooi om te zien dat Diego eindelijk een keertje groter dan Luisa was..straalt toch net wat meer mannelijkheid uit!
  @Josine : je mag dan teleurgesteld zijn, maar een show cancel is helemaal waardeloos, kon je naar je geld fluiten..en hierdoor is dat niet gebeurd en heb je hopelijk wel een leuke avond gehad?

 6. Ik ben woensdagavond geweest en begreep dat het zijn 2e keer was als Zorro.
  Toen ik het hoorde dat Ruud speelde als Zorro was ik teleurgesteld. Wilde altijd al Tommie zien.
  Maarna woensdagavond, vond ik hem echt heeel goed spelen!
  De truc met de wijnfles wou het doekje niet echt meewerken, maar gelukkig is het toch wel gelukt.

  Groeten Sheila.