HomeNieuwsJon van Eerd geridderd

Reacties

Jon van Eerd geridderd — 1 reactie

  1. Ik was vanavond bij de voorstelling. Het spijt me om het te moeten zeggen maar het sloeg echt helemaal nergens op. Ik snap niet dat Vera Mann het bijvoorbeeld had over humor tegen 180 km/uur (ik zit nu een interview met haar bij Max TV terug te kijken). Want echt… 99% van de grappen was voorspelbaar, oud of van niveautje sesamstraat. Het is een dappere poging om de fysieke chaoskomedie van Fawlty Towers en Mr. Bean in een Nederlands theaterjasje te gieten, maar dan uitgevoerd door mensen zonder charisma. Althans, niet voor mij te onderscheiden. Gelukkig was de rest van het publiek niet met mij eens, want er werd regelmatig heel hard gelachen. De hoofdpersoon krijgt vogelpoep op zijn duikbril! De hoofdpersoon loopt vijf keer tegen hetzelfde lampje aan en trekt een dom gezicht! Lache! De hoofdpersoon verbergt het feit dat de persoon naast wie hij zit door is door heel raar en zenuwachtig te praten… Basil Fawlty anyone? Maar dan een paar decennia te laat en veel en veel te langzaam.

    Kortom, wilt u naar het theater met uw brein uitgeschakeld, hebt u nog nooit in uw leven iets grappigers meegemaakt dan Bassie en Adriaan of bent u blijven steken in uw geestelijke ontwikkeling op uw achtste? Komt dat zien, komt dat zien. Anders: gaat toch alsjeblieft een écht goede voorstelling zien zoals Next To Normal. Dáár heb ik nou een paar keer echt gebulderd, en moest ik vlak daarna letterlijk een huilbui bedwingen. En dat heb ik nou nog nooit eerder bij theater gehad.

    Het spijt me wel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>