René van Kooten
René van Kooten
Algemene informatie
Volledige naam René Alexander van Kooten
Geboren 24 december 1972
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1998 - heden
Beroep Zanger en acteur
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Musical
René van Kooten in de rol van Sweeney Todd

René Alexander van Kooten (Den Haag, 24 december 1972) is een Nederlands musicalster, zanger en acteur.

Biografie

Van Kooten volgde het vwo aan het Erasmus College in Zoetermeer, waarna hij geschiedenis van de internationale betrekkingen ging studeren aan de Universiteit Utrecht. Hij was voor zijn doorbraak als musicalster docent geschiedenis op zijn oude middelbare school. Van Kooten volgde een workshop musical-zingen van Joke de Kruijf en Jacqueline Braun, zanglessen bij Jimmy Hutchinson en Edward Hoepelman, danslessen bij Ricardo Sibelo en acteerlessen bij Petra Laseur, Tom de Ket en Henny de Haan.[1] Hij was later ook zanger in diverse bands. In 2001 deed hij met Céline Purcell mee aan het Nationaal Songfestival. Ze werden zesde.

Hij had na zijn doorbraak als musicalster onder andere rollen in de musicals Aida, Beauty and the Beast en de revival van Les Misérables (alle geproduceerd door Joop van den Ende). Hij heeft echter ook in producties van andere producenten zoals Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? van V&V Entertainment gestaan.

Daarnaast is hij drie weken te zien geweest als Frederik Waal in Goede tijden, slechte tijden. Van Kooten vertolkte in 2013 de rol van Jezus in The Passion.[2] In 2016 deed hij mee aan het televisieprogramma De beste zangers van Nederland. Hij speelt ook in de band Shifting Daylight.

Van Kooten is sinds 2010 gehuwd en heeft twee dochters. Hij had tot 2000 drie jaar een relatie met musicalster Céline Purcell.[3]

In 2021 zat Van Kooten achter het masker van de farao in het RTL4 programma The Masked Singer.

Musicals

Televisie

Film

Prijzen

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/René_van_Kooten
Deel dit artikel:

Reacties

René van Kooten — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>