Heerlijk duurt het langst krijgt vitrine bij de Universiteit van Amsterdam
Vandaag is in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een vitrine geopend met daarin originele materialen van de oer-versie van de succesvolle musical Heerlijk duurt het langst van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Komend theaterseizoen brengt producent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment een gloednieuwe versie van de populaire musical naar het theater. De hoofdcast van de musical, bestaande uit onder anderen Lone van Roosendaal, Chris Tates, Alfred van den Heuvel en Rosalie de Jong waren ook aanwezig in Amsterdam. Evergreens als ‘Zeur niet’ en ‘Kom Kees’ werden luidkeels meegezongen onder het genot van een hapje en een drankje, geheel in jaren ’60-stijl. De vitrine zal een aantal weken bij de Bijzondere Collecties tentoongesteld worden. De musical Heerlijk duurt het Langst is vanaf januari 2015 te zien in de Nederlandse theaters.
Vijftig jaar na de première in 1965 komt Heerlijk duurt het Langst terug in de Nederlandse theaters. Dit heerlijke muzikale verhaal, dat zich afspeelt in de roerige jaren zestig, bevat volop humor en nostalgie. Prachtige liedjes zoals ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Kom Kees’, ‘Het is over’ en ‘Zeur niet’ passeren de revue en in combinatie met de originele en spitse verhaallijnen is dit Annie M.G. Schmidt op haar best!
Het creatieve team bestaat uit Hans Cornelissen (artistieke leiding), Paul van Ewijk (regie), Barrie Stevens (choreografie), Eric van der Palen (decor), Arno Bremers (kostuums) en Alberto Klein Goldewijk (muzikale leiding). De tekst is geschreven door Annie M.G. Schmidt en de liedjes zijn gecomponeerd door Harry Bannink.
Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
De vitrine, die in het teken staat van Heerlijk duurt het langst, is vanaf 7 mei een aantal weken te zien bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Onder meer bladmuziek, programmaboekjes, repetitieboekjes, het script en foto’s van de originele musical van Schmidt en Bannink uit 1965 zijn in deze vitrine te bezichtigen.