Stage Entertainment


Stage Entertainment werd in 1999 opgericht door Joop van den Ende. Stage Entertainment produceert musicals, toneelstukken, concerten, ijsshows, dance events en business-to-business evenementen.

Stage Entertainment is de grootste aanbieder van live entertainment in Europa. De onderneming is marktleider in Nederland en Duitsland, de derde musicalmarkt na Broadway (New York) en West End (Londen). De onderneming is actief in twaalf landen, trekt 14 miljoen bezoekers per jaar en heeft een omzet van 600 miljoen euro. Er werken 5.000 mensen.

Stage Entertainment is uniek in de wijze waarop het theaterproducties (musicals, toneel, theatershows, concerten) produceert en vervolgens in de eigen theaters programmeert, veelal volgens het zogeheten ‘open eind’ model. Via de eigen kaartverkoop- en marketing organisatie – met een database van alleen in Nederland al 2,5 miljoen adressen – wordt het publiek direct benaderd en geattendeerd op het brede theateraanbod van Stage Entertainment. Hiertoe behoren ook de ijsshows van Holiday on Ice.

Joop van den Ende Theaterproducties is onderdeel van de Stage Entertainment. Per 1 maart 2015 is het theaterbedrijf van Albert Verlinde overgenomen en zal Albert Verlinde als Algemeen Directeur leiding gaan geven aan Stage Entertainment Nederland, de nieuwe naam voor Joop van den Ende Theaterproducties.

Meer info op www.stage-entertainment.com

 

Deel dit artikel:

Reacties

Stage Entertainment — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>