DommelGraaf & Cornelissen Entertainment

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen leerden elkaar kennen in 2001. Niet lang daarna besloten ze tot een samenwerking. Ruud de Graaf profileerde zich tot dan met name als impresario en producent van muzikale producties en Hans Cornelissen als acteur en casting director. In het nieuwe samenwerkingsverband werd Hans Cornelissen verantwoordelijk voor het zoeken van geschikt toneel- en musicalrepertoire om uit te brengen in de Nederlandse theaters. Dit resulteerde snel in een gezamenlijk bezoek aan New York om het nieuwste toneelstuk van Neil Simon, The Dinner Party, te zien. Niet lang daarna werden de rechten verworven en werd het stuk in Nederland uitgebracht. Ruud de Graaf verzorgde de tourneeplanning en Hans Cornelissen speelde zelf één van de rollen naast onder anderen Carol van Herwijnen en Bea Meulman. Het stuk werd lovend ontvangen en druk bezocht.

Bij de door Ruud de Graaf uitgebrachte familiemusicals Peter Pan, Alladin en Pietje Bell was Hans Cornelissen betrokken als artistiek adviseur en spelcoach. Toen ontstond het plan een toneelversie van de succesvolle tv-comedy Zeg ‘ns AAA op het toneel te brengen met de originele cast. Dat voorstelling werd een groot succes, met meer dan 220 uitverkochte voorstellingen. Kort daarop besloten Ruud de Graaf Hans Cornelissen samen een theaterproductiebedrijf te starten; De Graaf & Cornelissen Producties. Ruud de Graaf als zakelijk producent en impresario, tegenwoordig onder de naam Impact Entertainment, en Hans Cornelissen als artistiek producent en casting director. Vele toneel- en musicalproducties volgden.

De toneelstukken Zeg ‘ns AAA en The Dinner Party werden genomineerd voor de toenmalige NRC Toneel Publieksprijs en de musicalproducties werden diverse malen onderscheiden met John Kraaijkamp Musical Awards in vele categorieën.

Vanaf mei 2014 is de naam De Graaf & Cornelissen Producties veranderd in DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Binnen de nieuwe directieopzet is Suzanne van Dommelen-Bruins algemeen directeur, voert Hans Cornelissen de artistieke leiding en is Ruud de Graaf ondermeer verantwoordelijk voor de verkoop van de nieuwe producties.

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment wil een breed publiek verrassen met nieuwe musical- en toneelproducties of bijzondere bewerkingen van bestaande stukken. Vaak wordt daarbij gekozen voor een basis van origineel Nederlands materiaal, zoals een boek, film of muziek, waardoor de voorstellingen herkenbaar zijn voor het publiek. De producties worden zodanig geproduceerd en vormgegeven dat ze geschikt zijn om te toeren en ook in middelgrote zalen te spelen; de voorstellingen van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland te zien! Een vast team werkt doorlopend aan nieuwe ideeën en begeleidt een aantal artiesten zowel in artistieke als zakelijke zin om zich verder te ontwikkelen.

Meer info op www.dommelgraafencornelissen.nl

 

Deel dit artikel:

Reacties

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>