M-Lab

Aan het Amsterdamse IJ ligt een uniek podium: M-Lab, het laboratorium voor muziektheater. M-Lab richt zich specifiek op het ontwikkelen van nieuw Nederlands muziektheaterrepertoire in samenwerking met schrijvers en componisten. Het is een podium voor bekende, maar ook voor beginnende artiesten en groepen op het gebied van muziektheater in de breedste zin van het woord.
Per seizoen produceert M-Lab zes tot acht eigen producties. Dat kunnen bestaande musicals zijn in een nieuwe enscenering zoals Into the Woods, The Wild Party en Urinetown, maar ook nieuw geschreven voorstellingen als De Gebroeders Leeuwenhart, Misery en Stationsstraat 169huis. In beide gevallen gaat het om voorstellingen die de commerciële producenten laten liggen. De prikkelende nieuwe titels zijn een aanvulling op het bestaande musicalaanbod, vandaar dat de vergelijking met Off Broadway vaak gemaakt wordt.
M-Lab produceerde reeds een aantal succesvolle voorstellingen in het eigen theater in Amsterdam-Noord. Het initiatief staat bekend om haar vooruitstrevende en verrassende muziektheaterproducties. Op verzoek van verschillende theaters gaat M-Lab in seizoen 2010-2011 op tournee door Nederland met twee van haar kenmerkende voorstellingen.

Meer info op www.m-lab.nl

 

Deel dit artikel:

Reacties

M-Lab — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>