Wim Van Den Driessche
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 20 juli 1969
Land België
Werk
Jaren actief 20
Beroep Musicalacteur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Wim Christoffel Patrick Van Den Driessche (Eeklo, 20 juli 1969) is een Vlaamse acteur.

Opleiding

Van Den Driessche studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Gent en behaalde zijn einddiploma aan de afdeling Toneel in 1990. Hij volgde sinds 1996 intensief privé-zanglessen bij onder andere Jaqueline Van Quaille en Euridicé De Boel.

Musical

Van Den Driessche speelde vanaf 1996 in de musicals The Sound of Music (de rol van Max Detweiler), Sacco en Vanzetti (als Salsedo) en Spider/Stride in Jekyll and Hyde. Zijn debuut in Nederland was als Alternate De Regelaar in Miss Saigon in 1998, als vaste vervanger van Willem Nijholt. Daarna speelde hij Lucheni in Elisabeth (1999), de rol die zijn naam in Nederland zou vestigen. Van Den Driessche speelde daarna Laurens in Rex (2001) en Riff in Rocky Over The Rainbow (2001). Verder speelde Wim ook nog Kodaly in She loves me (2002), Harold in Je Negeert De Waarheid (2006), Van de Walle in Het Witte Paard (2007) en de dubbelrol Tabaqui/Buldeo in Het Junglebook (2007). Tot voor kort was hij te zien als Max Majestic in 'Shhh...it happens! en vertolkte hij de rol van Javert en was hij de understudy van Jean Valjean in Les Miserables. Wim was in april 2009 te zien in No way to treat a lady in het Amsterdamse M-Lab. Na zijn rol in Les Misérables koos Wim voor een kleinere productie. Voor Wim was het zijn eerste productie bij het M-Lab. No Way To Treat A Lady was te zien van 8 tot en 18 april. Van den Driessche heeft tevens de rol van Frollo in de Vlaamse versie van Notre-Dame de Paris (musical) gespeeld. In 2012 was Wim te zien in Next to Normal, in de rol van Dan Goodman.

Toneel

Wim speelde meteen na zijn studies De Kus Van De Spinnevrouw, Othello (1991), De Kaukasische Krijtkring en Kaiet-Kaiet (1992). Hij richtte in 1993, samen met Dries Van Hegen het theatergezelschap "Het Manifest" op en speelde daar Affabulazione, De Schuldeisers en Verbroken Geloften. Hij vertrok in 1995 naar Parijs om daar de rol van Leonce te spelen in Leonce en Lena.

Televisie

Hij vertolkte gastrollen in de Vlaamse televisieseries Het Verdriet Van België, Lili en Marleen, Caravans, Niet Voor Publicatie, Wittekerke, Buiten De Zone, Spoed, Kinderen van De Windt en Vermist. Van Den Driessche was te zien in de Nederlandse televisiereeks Westenwind.

Overig

Wim Van Den Driessche werkte mee aan diverse luisterspelen voor de radio en commercials.

Prijzen

Toneelstukken en musicals

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Van_Den_Driessche
Deel dit artikel:

Reacties

Wim van den Driessche — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>