Robin van den Akker
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Volledige naam Robin van den Akker
Geboren 21 juli 1979
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2002 - heden
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Musical

Robin van den Akker (Geervliet, 21 juli 1979) is een Nederlands (musical-)acteur, zanger en danser. Van den Akker speelde onder andere in de ensembles van My Fair Lady, Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Mamma Mia! In 2008 nam hij deel aan het talentenjachtprogramma Op zoek naar Joseph.

Opleiding

Na zijn VWO-opleiding studeerde hij in 2003 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam in de richting Jazz- en Musicaldans. Zanglessen kreeg hij van Edward Hoepelman, Jimmy Hutchinson en Margot Giselle. Tijdens en na zijn opleiding volgde Robin workshops bij enkele grote namen, waaronder Henny Kaan, Tom de Ket, Carline Brouwer, Kees van Kooten, Peter Faber, Diederik Ebbinge, Nancy Gabor, Bart Kiene en Will van Kralingen.

Theater

Robin van den Akker was al in meerdere musicals te zien, voornamelijk in het ensemble. Hij speelde onder andere in de schoolvoorstelling Songs For a New World en verder in professionele producties als Aida, The Lion King, My Fair Lady, Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Mamma Mia!

Op zoek naar Joseph

In het najaar van 2008 was Van den Akker een van de finalisten in het televisieprogramma Op zoek naar Joseph. Daarin gingen de AVRO en Joop van den Ende op zoek naar de hoofdrolspeler in de nieuwe musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Robin viel in de halve finale af.

Dans

Als danser was Robin betrokken bij shows van Elton John, Cliff Richard, Kylie Minogue en Helmut Lotti en was hij te zien in een videoclip van Glennis Grace t.w. 'Shake up the Party'. Ook danste hij twee keer bij het Musical Awards Gala (in 2005 en 2007), alsmede op theme-parties van het Calypso Theater in Rotterdam.

Model

Sinds 2001 houdt Van den Akker zich ook bezig met modellenwerk. Zo was hij te zien in reclamecampagnes van onder meer Douwe Egberts , Bridgestone en SNS Bank. Daarnaast liep hij modeshows voor onder andere C&A, Wella en CPD.

Televisie

Van den Akker speelde in het verleden kleine rolletjes in soaps en televisieseries zoals Goudkust (2000) Onderweg naar Morgen (2006) en 't Spaanse Schaep (2010). Tevens was hij te zien in een tv-commercial van de SNS bank. In 2016 speelde hij een gastrol in seizoen 1 van Flikken Rotterdam.

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Robin_van_den_Akker
Deel dit artikel:

Reacties

Robin van den Akker — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>