Rein Kolpa
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren Maasland
Werk
Beroep zanger, musicalacteur, muzikant
Instrument(en) stem
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Rein Kolpa (Maasland, 11 oktober 1963) is een Nederlandse klassieke tenor en (musical)acteur.

Kolpa heeft gestudeerd op het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en is in 1992 afgestudeerd als klassiek solozanger (tenor). Zijn liefde voor musical was tijdens zijn eindexamen al te zien, waar hij onder andere de balkonscène uit de West Side Story van Bernstein zong.

Na twee jaar in de operastudio van de Keulse Opera te hebben gezongen, kwam hij weer terug naar Nederland waar hij verschillende opera's en operettes zong bij De Nationale Reisopera, Opera Zuid, de Hoofdstad Operette, Opera in Ahoy en de Vlaamse Opera. Met Marco Bakker (bariton) verzorgde hij 3 jaar de "Wien Bleibt Wien"-tournee door Nederland en België.

Nadat hij in 1995 zijn eerste musicalrol zong (Freddy) in My Fair Lady, heeft Kolpa veel rollen in musicalproducties gezongen. Naast zijn theaterwerkzaamheden heeft hij veel oratoriumrepertoire opgebouwd en heeft hij vrijwel alle grote oratoria op zijn repertoirelijst staan.

Kolpa heeft i.s.m. Jacques Senf het Nederlands Operette Theater opgezet en heeft in haar eerste productie "La Vie Parisienne" gezongen. Tevens is hij initiator en vakinhoudelijk verantwoordelijke van de Operette Theater Opleiding aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Carrière

Musicals

Operettes

Opera's

Externe links

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rein_kolpa

Reacties

Rein Kolpa — Geen reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.