Geplaatst:
31-08-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Paul Boereboom
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 7 maart 1980
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Film

Paul Boereboom (Alkmaar, 7 maart 1980) is een Nederlands acteur, zanger en danser.

Levensloop

Boereboom studeerde aan de musicalopleiding dansacademie Lucia Marthas in Amsterdam en volgde spelworkshops bij Gosschalk/v.d. Ende, Hajo Bruins en Act2Act.

Al tijdens zijn studie deed hij ervaring op in verschillende theatershows, evenementen en tv-programma's. Na zijn studie speelde hij achtereenvolgens in de musicals A Chorus Line, Copacabana, Mamma Mia!, Love me Just a Little Bit More, Jesus Christ Superstar (Wenen), We Will Rock You (Keulen), Grease en Wicked (Stuttgart). In het theaterseizoen 2008/2009 vertolkte Boereboom de hoofdrol van Ryan Evans in Disneys High School Musical.[1] Van februari tot mei 2010 speelde Boereboom in de Nederlandse versie van de musical Hairspray als alternate van Jim Bakkum, in de rol van Link Larkin.

Boereboom is regelmatig te horen als stemacteur in tekenfilms en kinderseries: o.a. Disney Channel Nederland in Wizards of Waverly Place als Justin Russo en op Nickelodeon in Drake & Josh als Drake. Ook kwam hij voor in Team Umizoomi, Cosmic Quantum Ray en "Summer in Transylvania" Ook is hij te horen in diverse commercials, waaronder de Stimorol Senses TV-, radio- en bioscoop-campagne.

In het najaar van 2010 was Boereboom te zien in de openingsvoorstelling van het nieuwe Nieuwe de la Mar Theater: La Cage Aux Folles.

Theater

Productie Rol Bijz.
A Chorus Line Mark
Copacabana ensemble cover Willy
Mamma Mia! Pepper
Love Me Just a Little bit More Kick Nominatie John Kraaijkamp Musical Award 2005, Aanstormend Talent
Jesus Christ Superstar (Wenen) ensemble
We Will Rock You (Keulen) ensemble cover Dieter Bohlen
Grease ensemble cover Roger en Doody
Wicked (Stuttgart) ensemble cover Moq
High School Musical Ryan Evans
Hairspray Link Larkin alternate (vanaf februari 2010)
La Cage Aux Folles Cagelle
The Bodyguard (musical) swing

Externe link

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_Boereboom
Deel dit artikel:

Reacties

Paul Boereboom — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>