Nurlaila Karim
Nurlaila Karim in 2011
Achtergrondinformatie
Volledige naam Nurlaila Robbani Karim
Geboren 18 januari 1975
Geboorteplaats Den Haag
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1992-heden
Beroep(en) zangeres, musicalactrice
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Musical

Nurlaila Robbani Karim (Den Haag, 18 januari 1975) is een Nederlands zangeres en musicalactrice.

Biografie

Karim studeerde een jaar aan De Acteerstudio aangevuld met klassieke ballet- en zanglessen en ze had een aantal jaren piano- en vioolles.

Karim was in Miss Saigon te zien in het ensemble en was tevens understudy voor de rollen van Gigi en Yvette. Daarnaast was ze ook te zien in het Musical Café (ShowBizCity) en zong in Sympho'99 met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ook speelde ze in de musicals Fame, Rent en Rocky over the Rainbow.

In 1998 deed ze mee met het nationaal songfestival. Ze werd met het nummer Alsof Je Bij Me Bent 2e achter Edsilia Rombley.

In 2001 zong ze in de Dinnershow Of The Centuries. Ze was ook vaak te zien in Musicals In Concert 2, Musicals in Ahoy' (2004 en 2006). In het seizoen 2004/2005 verleende Karim in de Nederlandse theaters haar medewerking aan de muziekshow Danny de Munk live!.

In 2006 ging de The Wiz in première waar ze de hoofdrol (Dorothy) in speelde. Vanaf april 2008 tot en met februari 2009 speelde Karim de rol van Fantine in Les Misérables. Voorjaar 2009 was Karim een van de drie 'Special Guests' bij het theaterconcert Rockopera in Concert, opnieuw van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In 2012 was Karim te zien in "Musical Classics in Ahoy" van Rocket Entertainment. In 2014 was Nurlaila te zien als alternate Deloris in de musical Sister Act.

In 2015 speelde Nurlaila in haar eigen show Fourtina. De show is een ode aan zangeres Tina Turner. De première was op 18 januari 2015 in het oude Luxor Theater (Rotterdam). Daarna was de show te zien in verschillende theaters in Nederland. Vanaf 15 mei 2016 speelde Nurlaila als alternate van Carolina Dijkhuizen de rol van Nicki Marron in de musical The Bodyguard!. Vanaf september 2016 nam Nurlaila de rol definitief van Carolina over. Van oktober 2017 tot augustus 2018 speelde Nurlaila in de musical On Your Feet! de rol van Gloria Fajardo. Vanaf september 2018 speelde Karim in het Beatrix Theater alternerend met Antje Monteiro de rol van Donna in Mamma Mia!. Karim speelde in september 2019 haar laatste show als Donna. In november maakte ze bekend dat ze voorlopig niet speelt vanwege haar gezondheid. Rosalie de Jong wordt vanuit Duitsland ingevlogen om de Alternate positie over te nemen. Vanaf februari 2020 is Nurlaila te zien als Alternate Tina in de Tina Turner musical.

Televisie

In het begin van het voorjaar 2007 was Karim te zien op de televisiezender Tien in het talentenjachtprogramma Just the Two of Us. Hierin vormde ze een zangduo met Mark van Eeuwen. In 2022 nam Karim als kandidaat deel aan De Alleskunner VIPS op SBS6. Ook was ze te zien in de televisieserie Verborgen Verhalen in de aflevering Bente.

Karim zong de titelsong van The Lion King II met Stanley Burleson. Tevens verzorgde ze de nasynchronisatie van de tekenfilm Lilo & Stitch, waarbij ze de stem insprak van Lilo's zus Nani. Verder sprak ze de stem in van Stella het Stinkdier in Over the Hedge en Harold Miller in De Bende van Vijf. In 2008 bracht ze een cd uit voor kinderen met nationale en internationale kinderliedjes. Ook sprak ze de stem in van Odile, in de Nederlandstalige versie van de film De Smurfen uit 2011, de Nederlandse stem van Julieta Madrigal in de film Encanto uit 2021 en de Nederlandse stem van Helen in de film Turning Red uit 2022.

Sinds medio 2009 is Karim Goodwill Ambassador van het Medical Knowledge Institute, een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Prijzen

Karim werd tweede bij het Nationaal Songfestival (1998) met het nummer Alsof Je Bij Me Bent en won in 2001 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol als Mimi in Rent.

Privé

Uit een eerdere relatie met musicalster Edwin Jonker heeft Karim een zoon en een dochter. In september 2010 trouwde ze opnieuw, nu met Muriel Wolda. Met hem kreeg ze haar derde kind, een dochter. In 2017 scheidde ze van hem.

Discografie

Albums

 • The Light In The Darkness (1992)
 • Een wereld vol liedjes (2011)
 • Chameleon (2013)

Singles

 • Jumaidy (1993)
 • Als je doet wat je doet (1997)
 • Alsof je bij me bent (1998)
 • Alles draait om jou (duet met Stanley Burleson, 1999)
 • Fame (2000)
 • Key of Life met Ohmna (2009)
 • Feels Like Home (2022)
 • My girl (2022)
.mw-parser-output .navigatie{clear:both;overflow:auto;margin:1em auto -0.5em;padding:2px;background-color:#f8f8f8;border:1px solid #aaa;text-align:center;font-size:87%}.mw-parser-output .navigatie-bewerken{margin-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-afb-links,.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{position:absolute}.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{right:3px}.mw-parser-output .navigatie-afb-groot{float:right;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-titel{background-color:#ddeef8;padding:2px 5.5em;font-weight:bold}.mw-parser-output .navigatie-inhoud{padding:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-inhoud p:first-child{margin:0}
source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nurlaila_Karim
Deel dit artikel:

Reacties

Nurlaila Karim — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>