Michelle Splietelhof
Michelle Splietelhof
Achtergrondinformatie
Volledige naam Michelle Splietelhof
Geboren 23 augustus 1982
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 2005 - heden
Beroep(en) zangeres, actrice, vocal coach
Website
Portaal  Portaalicoon   Musical

Michelle Splietelhof (Schiedam, 23 augustus 1982) is een Nederlands musicalactrice die in de musical Zorro de rol van Luisa speelde.

Opleiding

Michelle Splietelhof volgde in combinatie met het vwo, dans-, spel- en zanglessen in Den Haag. Daarnaast kreeg ze zanglessen van Nancy Meijer en Jimmy Hutchinson en in Berlijn bij Christian Schleicher en Perrin Manzer Allen.

Tevens volgde zij diverse musicalworkshops bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Carrière

Splietelhof begon op amateurniveau in de musical Robin Hood met de hoofdrol van Lady Marian en als Maria in West Side Story.

In het seizoen 2006-2007 was ze te zien in de musical Cats in het ensemble en als understudy Spikkelpikkelmies en Grisabella. In het seizoen 2008-2009 speelde Splietelhof in het ensemble van de klassieke musical Les Misérables. In juli 2008 speelde zij de rol van Aveline in de rockopera Equilibrio naast John Vooijs en vanaf het seizoen 2011-2012 die van Luisa in de musical Zorro.

Ook speelde Splietelhof in het buitenland. In Duitsland was ze van 2008 tot 2010 te zien in de musical Der Schuh Des Manitu. Hierin speelde ze de vrouwelijke hoofdrol van Uschi. Is in 2019-2020 te zien als vocalist in Queen The music.

Privé

Splietelhof heeft met haar ex-partner Tommie Christiaan een dochter. Ze speelde met hem in de musical Zorro.

Musicals

Prijzen

  • Voor haar rol als Luisa in de musical Zorro werd Splietelhof in 2011 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie "beste vrouwelijke bijrol in een grote productie".
source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Michelle_Splietelhof
Deel dit artikel:

Reacties

Michelle Splietelhof — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>