Marleen van der Loo
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 2 januari 1970
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep zangeres, danseres en actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Marleen van der Loo (Eindhoven, 2 januari 1970) is een Nederlands zangeres, danseres en actrice. Ze speelde rollen in verschillende musicals en had ook rollen in Duitsland en Oostenrijk.

Ze was in 2007 te zien bij de AVRO in het programma Op zoek naar Evita, waarin ze een gooi deed naar de hoofdrol in de musical Evita. Ze behaalde de vierde plaats.

Opleiding

Van der Loo studeerde in 1992 af aan de Amsterdamse Theaterschool, afdeling jazz/theater en showmusicaldans. Ze kreeg zanglessen van onder andere Leon van Leeuwenberg en Maria Rondèl en heeft musicalworkshops in Wenen gevolgd van James Sbano en Steve Barton en acteerlessen van onder anderen Petra Laseur en Tom de Ket.

Musicals

Televisie

Overig

Van der Loo zong in de close-harmonygroep Route 66. Ook was zij te zien in Warner Bros Movieworld als country- en westernzangeres. Ze deed mee aan On The Air, de eerste theatershow van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht (onder anderen Marlene Dietrich) in 1995.

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marleen_van_der_Loo
Deel dit artikel:

Reacties

Marleen van der Loo — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>