Lottie Hellingman
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Lottie Hinke Hellingman
Geboren 7 augustus 1977
Geboorteplaats Middenbeemster
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1997-
Beroep Actrice
Zangeres
Presentatrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Lottie Hinke Hellingman (Middenbeemster, 7 augustus 1977) is een Nederlands actrice, zangeres, presentatrice en musicalartieste.

Carrière

In 1992 was Hellingman op televisie te zien tijdens de Danny Kaye Children Award en in 1995 deed ze mee aan het televisieprogramma A Star is Born. Ze volgde tot 1995 lessen bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend en debuteerde in 1997 in de musical Eindeloos waarin Liesbeth List en Coen van Vrijberghe de Coningh hoofdrollen vervulden. In 1999 was ze te zien in de film Missing Link.

Vanaf 2001 was Hellingman een van de presentatoren van Jules Unlimited bij de Vara. In 2003 speelde ze ook mee in de televisieserie De Band van dezelfde omroep. In 2005 deed ze mee aan de AVRO-serie Wie is de Mol?. Zij eindigde als verliezend finaliste. Ze presenteerde jarenlang de Nationale Wetenschapsquiz en in 2011 speelde ze in de televisiefilm Vakantie in eigen land.

Hellingman is veelvuldig te horen in de nasynchronisatie van tekenfilms.

Werk

Televisie

als actrice:

gastrollen in onder andere: Sam Sam, Dok 12, Hartslag, Boks, Gooische Vrouwen (Juf op peuterschool), Dokter Tinus en Sorry, Minister (Kantoormedewerkster)

als presentator:

overig

Nasynchronisatie

Onder andere:

Musicals

Toneel

Films

Persoonlijk

Hellingman is alleenstaande moeder van een dochter.[1]

Externe link

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lottie_Hellingman
Deel dit artikel:

Reacties

Lottie Hellingman — 1 reactie

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>