Joanne Telesford
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Joanne Telesford
Geboren 15 april 1965
Geboorteplaats Paramaribo
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep actrice, presentatrice
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Film

Joanne Telesford (Paramaribo, 15 april 1965) is een Nederlandse musicalster, actrice en presentatrice. Ze speelde onder andere een rol in de musicals Tarzan, The Lion King, The Official Tribute to the Blues Brothers en Fame.

Achtergrond

Telesford kreeg acteerlessen van Mara Otten. Ze volgde acteerworkshops bij VandenEnde/Gosschalk en nam deel aan workshops Presenteren bij Jaco Kirchjunger van Presenterenleren en bij Marca van den Broek van AngelCoaching. Zij kreeg zanglessen van Rob Stallinga, Jimmy Hudchinson, Margo Giselle en Setske Mostaert.

Theater

Telesford speelde de hoofdrol van Miss Sherman in Fame. Ze was Bluette in The Official Tribute to the Blues Brothers en speelde Sarabi en understudy Shenzi in The Lion King. Hierna speelde ze de hoofdrol in de theatershow The Soul of Motown.

Vervolgens speelde Telesford de rol van Kala in Tarzan. Eerst was ze de alternate van Chaira Borderslee, tijdens het seizoen 2008/2009 was ze 1e cast voor de rol van Kala. Na Tarzan was Telesford vanaf 18 september 2009 te zien als Motormouth Maybelle in Hairspray.

Na de theatertournee van Hairspray was Joanne Telesford vanaf 17 juni 2010 te zien als Sylvia in Love me Tender nadat de originele vertolkster Erica Yong een blessure opliep. Op maandag liep Erica de blessure op en op donderdag was Joanne klaar om de rol over te nemen.

In het theaterseizoen 2010/2011 was Telesford te zien als Pearl in de musical Daddy Cool. Telesford was gecast als Oda Mae in Ghost met onder andere Freek Bartels, Ton Sieben en Celinde Schoenmaker, maar deze productie is geannuleerd.

In februari 2016 speelt ze in musical Mandela de rol van Winnie Mandela.

Televisie

Vervulde diverse gastrollen in Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen en Het Huis Anubis. Ze had ook een stemrol in Total Drama Island. Ze was te zien in verschillende televisiecommercials waaronder Calgon, Postbus 51 en De Meisjes van Verkade. Was te zien in Vrouw Zijn (EO) en Koffietijd. Zij was in het eerste half jaar 2009 te zien in een spotje van Frisia Financieringen. Daarnaast spreekt ze de stem in van Emma in Britse kinderserie ‘BING’.

Muziek

Telesford dirigeerde verschillende gospelkoren in Amsterdam en Rotterdam en verleende haar medewerking aan benefietconcerten van KWF-kankerbestrijding en War Child. Trad op met The Supremes, Three Degrees en Jocelyn Brown.

Presenteren

Ze presenteerde het concert van Young Gifted and Black in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze was tevens de presentatrice op het Gospelfestival 2008 in de Heineken Music Hall.

Nasychronisatie

Telesford is in diverse Disney films terug te horen. In de Nederlandse versie van de film Cars 3 is ze de stem van Louise Nash. In De prinses en de kikker spreekt Telesford de stem in van Tiana's moeder, Eudora. In 2018 deed ze voor de Nederlandse versie van de film Incredibles 2 de stem van Honey (de vrouw van Frozone / Lucius Best). Ook is ze de stem van Ramonda in de animatieserie What If...?, Mary Lou in Good Luck Charlie, Drill Sergeant in Zootropolis, Mama Luna in De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens en deed ze diverse stemmen in Star Wars Rebels en Star Wars: The Bad Batch.

Externe link

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joanne_Telesford
Deel dit artikel:

Reacties

Joanne Telesford — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>