Elise Berends
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 9 september 1984
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Actrice, zangeres en docent
Portaal  Portaalicoon   Film

Elise Berends (Naarden, 9 september 1984) is een Nederlandse actrice, zangeres en docent. In het seizoen 2009 / 2010 is zij te zien in een van de hoofdrollen van de musical Mamma Mia! in de rol van Sophie.

Opleiding

Tijdens haar VWO-opleiding in Bussum won Berends in 2000 en 2001 de Open Podium in 't Spant wedstrijd met vertolkingen uit resp. Cats en West Side Story. Na haar VWO studeerde Berends tussen 2002 en 2006 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam (Codarts) richting Muziektheater. Na het project Murderballads, dat de derde- en vierdejaarsstudenten van de opleiding eind 2005, begin 2006 hebben uitgevoerd met theatermakers Vincent van Warmerdam en Michel Sluysmans, is Berends door laatstgenoemde gevraagd mee te spelen in de nieuwe productie van theatergezelschap Annette Speelt: Revuelutie. Onder regie van Kees Prins was deze revue in mei / juni 2006 in diverse theaters te zien. Na haar solovoorstelling Als je mocht kiezen deed Berends auditie voor Tarzan en werd in deze productie een van de understudy's van Jane. Naast het spelen in professionele producties doet Berends veel productiewerk (regie, tekst en muziek) voor jeugdtheaterproducties. Hierbij valt één productie op, Zingen op de straat, een musical die door 60 jongeren werd uitgevoerd onder regie van Berends voor het Gooisch theaterhuis. In deze productie, met veel elementen uit Les Misérables speelde Berends tevens de rol van Eponine.

Theater

Overig

  • Berends verleent vanaf 2000 haar medewerking aan diverse jeugdtheateropleidingen zoals Gooisch Theaterhuis, Elcker Theater Bussum en Jeugdtheaterschool JTS Bussum. Hier tekent ze voor regie, tekst en muziek van diverse voorstellingen en is ze werkzaam als zang- dans en dramadocente. Tevens is ze theater- en zangdocent aan het Sint Vituscollege en het Willem de Zwijgercollege in Bussum, alsmede theater- en zangdocent aan Stichting Jeugd Musical Amsterdam.
  • In 2006 en 2007 was Berends te zien in commercials van de Plusmarkt.
  • Berends trad eind 2006 op als soliste tijdens het Christmasconcert Carols aan de Maas in de Laurenskerk te Rotterdam
  • Is verbonden aan het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) waar ze o.a. in theaterseizoen 2016/2017 verantwoordelijk is voor de regie/tekst en muziek voor de nieuwe Nederlandse musical Peter Pan: Het echte verhaal!

Externe link

source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Elise_Berends
Deel dit artikel:

Reacties

Elise Berends — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>