Carlo Boszhard
Carlo Boszhard
Volledige naam Carlo Boszhard
Geboren 26 juni 1969
Geboorteplaats Amsterdam
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentator, acteur
Jaren actief 1989-heden
Bekend van Telekids
Life and Cooking
Life4You
De TV Kantine
Make Up Your Mind
Masked Singer
I Can See Your Voice
Married at First Sight
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media
Carlo Boszhard en Irene Moors in Telekids
Carlo Boszhard in de Goede tijden, slechte tijden-quiz

Carlo Boszhard (Amsterdam, 26 juni 1969) is een Nederlands televisiepresentator, acteur, zanger, tekstschrijver en imitator.

Jeugd en opleiding

Carlo werd geboren als jongste zoon van het gezin Boszhard en is een broer van Ron Boszhard. Hij bracht zijn jeugd door in Amsterdam en had op de lagere school al een voorliefde voor toneel en show. Hij speelde vanaf zijn dertiende jaar in theater De Engelenbak in Amsterdam. Daar kreeg hij les van onder anderen Paul de Leeuw. Na de Land- en Tuinbouwschool kwam hij in de verzorging terecht, waar hij voor dementerende ouderen zorgde. Toch wilde Boszhard nog steeds liever presentator worden. Daarom figureerde hij eind jaren 80 in televisieprogramma's als de Ep Oorklep Show (met André van Duin) en Verona (met Henk Spaan en Harry Vermeegen) en in de film Dutch treat van de Dolly Dots. In 1989 reageerde Boszhard op een advertentie van de AVRO en werd hij aangenomen als presentator van het televisieprogramma Pauze TV.

Telekids

In 1991 maakte hij de overgang naar RTL 4. Daar werd hij na enige omzwervingen in 1993 aan het door Irene Moors gepresenteerde kinderprogramma Telekids toegevoegd. Dankzij hem veranderde de sfeer van het programma en nam de hoeveelheid tekenfilms af. Vooral Boszhard was het brein achter vele programma-onderdelen zoals Pittige tijden en de Mega blubber power race. Met de vaak typische presentatie van het duo zorgden ze ervoor dat het een van de best bekeken kindertelevisieprogramma's uit de Nederlandse geschiedenis werd. De cd's van Telekids leverden gouden platen op. In de Telekids-periode namen Boszhard en Moors een viertal kinderfilms op: Het Geheim van de Zonnesteen (1996), De Parel van de Woestijn (1997), De Vloek van Griebelstein (1998) en Het Monster van Toth (1999). Het programma stopte na tien jaar op 2 oktober 1999. Wel speelde Carlo datzelfde jaar nog één rol voor Telekids, namelijk in Het Feest van Sinterklaas..

Ander werk

Boszhard is te horen in nagesynchroniseerde animatiefilms als Mulan, Ice Age, Shrek en Frozen. Ook sprak hij de stem van RedCat in voor het bedrijf Davilex. RedCat was een serie educatieve softwareprogramma's voor de jeugd.

Boszhard is de laatste jaren ook veel bezig met imitaties van bekende mensen of persiflages op Nederlandse en buitenlandse programma's. Hij is de drijvende kracht achter het RTL 4-programma De TV Kantine. Boszhard heeft het concept zelf bedacht en ontwikkeld. In dit satirische programma doet hij samen met Irene Moors allerlei bekende mensen na. Op 22 oktober 2010 won het programma de Gouden Televizier-Ring.[1] In 2011-2012 werd het vierde seizoen uitgezonden.

Boszhard speelde ook in de Nederlandse versie van de Engelse comedyserie Come Fly With Me getiteld Zie ze vliegen. Hij en Irene Moors spelen in de comedy samen met Gordon en Chantal Janzen het luchtvaartpersoneel van de Luchtvaartmaatschappij GoedkoopAir, waar de foute eigenaar Omar Baba de leiding heeft en waar alles goedkoper dan goedkoop is. De serie werd uitgezonden op RTL 4.

Carlo Boszhard is sinds het jaar 2000 als ambassadeur verbonden aan de Stichting Dierenhulp. Tijdens een van zijn uitzendingen van "Monte Carlo" kwam Carlo in contact met de initiatiefnemer van deze stichting. Carlo was onder de indruk van dit vrijwilligerswerk en steunt sindsdien de Nederlandse organisatie.

Filmografie

Televisieprogramma's

Carlo Boszhard in de serie Sterrengeheimen

Film

Stemacteur

Nederlandstalige nasynchronisatie

Theater

Persiflageprogramma's

 • Matige tijden als onderdeel van Pauze TV - persiflage op Goede tijden, slechte tijden
 • Verschillende persiflages in Telekids
 • Pittige tijden als onderdeel van Telekids - persiflage op Goede tijden, slechte tijden
 • Onderdeel van het televisieprogramma McCarlo - persiflages op RTL Boulevard en overige programma's
 • Hou van Holland als onderdeel van Life and Cooking - persiflage op het Nederlands Koninklijk Huis
 • Onderdeel van de Carlo en Irene Show - verschillende persiflages
 • Showtime als onderdeel in Life and Cooking - persiflages op Shownieuws, De Veerkampjes (als de Veerbootjes), Marianne van Wijnkoop en Mari van de Ven
 • De Wereld slaat Door als onderdeel van Life and Cooking - persiflages op De Wereld Draait Door en overige.
 • De TV Kantine - Sitcom met diverse persiflages.
 • Zie ze vliegen, Comedy. Diverse persiflages, samen met Chantal Janzen, Gordon en Irene Moors

Discografie

(Musical-)cd's en singles

 • 1995 Telekids: Pittig CD'tje he!
 • 1997 Pittige Tijden met Carlo en Irene
 • 1997 Single: Pittige Tijden (2 nummers, waaronder een house- en karaokeversie)
 • 1997 Single: Pittige Tijden: Soap, Soap, We willen Soap
 • 1998 Single: Metamorfosa (Meta uit Pittige Tijden)
 • 1997 Parel van de Woestijn
 • 1999 Het beste uit 10 jaar Telekids
 • 1999 Het Beste uit 10 jaar Telekids (met bonus-cd Monster van Toth)
 • 2001 Single: Als jij maar bij me bent (Welkom op je Bruiloft-Leader)
 • 2005 Beauty and the Beast (Cast-album)
 • 2005 We wish you a Merry Christmas, Gezongen door musicalsterren. Nummer: Santa Claus is Coming to town. Samen met Chantal Janzen.
 • 2006 Recht zo die Ging, Sinterklaas-cd. Nummer: Een Brief aan Sinterklaas. (diverse BN'ers zingen een lied)
 • 2008 Les Misérables (cast-album)

Prijzen

Voor het programma Telekids ontvingen Boszhard en Moors in 1997 de Kinder Margriet Prijs. In 2002 won hij de Zilveren Televizierster en een Rembrandt-Award in de categorie "Beste tv-man". Voor zijn rol in Beauty and the Beast kreeg Boszhard in 2006 een nominatie voor een John Kraaijkamp Musical Award. In 2010 won hij met het programma De TV Kantine een Beeld en Geluid Award in de categorie "Amusement" en de Gouden Televizier-Ring voor "beste programma van het afgelopen televisieseizoen".[1] In 2010 werd Boszhard samen met zijn collega Irene Moors gelauwerd met de Society Award.[6]

Externe link

.mw-parser-output .navigatie{clear:both;overflow:auto;margin:1em auto -0.5em;padding:2px;background-color:#f8f8f8;border:1px solid #aaa;text-align:center;font-size:87%}.mw-parser-output .navigatie-bewerken{margin-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-afb-links,.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{position:absolute}.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{right:3px}.mw-parser-output .navigatie-afb-groot{float:right;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-titel{background-color:#ddeef8;padding:2px 5.5em;font-weight:bold}.mw-parser-output .navigatie-inhoud{padding:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-inhoud p:first-child{margin:0}
Zie de categorie Carlo Boszhard van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Carlo_Boszhard
Deel dit artikel:

Reacties

Carlo Boszhard — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>