Britt Lenting (14 oktober 1986) is een Nederlandse zangeres, stemartiest en musicalactrice. Momenteel speelt zij de rol van Aquata (de oudste zus van Ariel) in de musical The Little Mermaid(Stage Entertainment), waar ze ook understudy is van Marjolijn Touw voor de rol van Ursula.

Ze heeft les gehad aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater, waar ze in 2007 is afgestudeerd. Ze volgde workshops bij onder anderen Simone KleinsmaDoris Baaten en Jon van Eerd.

Theater

Speelde in amateurproducties als Jekyll & Hyde, Grease en Fame. Haar professionele theatercarrière begon als stiefzusje Cilly in de musical Assepoester, in het Efteling Theater (2007 / 2008). Daarna speelde ze in Footloose (V&V Entertainment – 2008 / 2009) als Eleanor, Betty en country zangeres en was understudy Rusty. In 2009 / 2010 speelde ze Prudy Pingleton en understudy Velma von Tussle inHairspray (V&V Entertainment) en in 2010 / 2011 was ze Enid Hoopes en understudy Paulette inLegally Blonde (V&V Entertainment). Op 8 februari 2010 trad ze op tijdens ‘Musical helpt Haïti’, een benefietvoorstelling van de Stichting Musical Helpt.

Ze heeft met haar zelfgeschreven one-woman show ‘Letterlijk en Figuurlijk’ in 2011 in verschillende theaters gespeeld, onder andere in M-lab in Amsterdam.

Televisie

In haar laatste jaar van de akademie was zij tevens te zien in het televisie programma ‘De weg naar Fame‘ waar zijn tweede werd voor de rol van Mabel. Op 15 september 2012 nam zij deel aan het RTL-4 programma ‘Beat the Best‘, waarin ze het nummer ‘Het meisje van 14G’ zong. Dit nummer werd oorspronkelijk (in het Engels) uitgevoerd door Kristin Chenoweth.

Overig

Britt spreekt ook regelmatig tekenfilms in, is backing vocal bij studio-opnames en is vaste voice-over van UPC.

Deel dit artikel:

Reacties

Britt Lenting — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>