Bettina Holwerda
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Volledige naam Bettina Holwerda
Geboren 17 februari 1979
Geboorteplaats Emmeloord
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) (Musical)actrice, zangeres en danseres
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Musical

Bettina Holwerda (Emmeloord, 17 februari 1979) is een Nederlandse musicalactrice, zangeres en danseres.

Biografie

Holwerda werd geboren in Emmeloord, maar is opgegroeid in Lelystad. Al vanaf jonge leeftijd zat ze op klassiek ballet, wat snel werd aangevuld met jazzballet, show ballet en turnen. Vanaf de middelbare school is ze intensief gaan dansen, eerst bij de plaatselijke balletschool, vanaf haar 15e ging ze na schooltijd op en neer van Lelystad naar Amsterdam om daar de 5 o'clock class te doen op de theaterschool, waar ze les had van onder andere Eddie de Bie en Fred Berlips. Later werd dit aangevuld met de zaterdagse cursus. Hier heeft ze toen ook zangles bij genomen, waardoor duidelijk werd dat musical een goede richting zou zijn.

In 2004 verzorgde ze de zang op Just Be 'karaoke style', in een medley van DJ Tiësto tijdens de TMF Awards in België.

Tijdens de opvoering van de musical Grease in 2006 leerde Holwerda de acht jaar jongere acteur Jim Bakkum kennen. Door een bedrijfsongeval kwamen beiden begin 2007 in het ziekenhuis terecht, waarna ze een relatie kregen die sindsdien heeft standgehouden. Zij traden in 2011 in Amsterdam in het huwelijk. Bakkum en Holwerda werden in 2012 ouders van een zoon. Op 3 maart 2015 kwam daar een dochter bij. Op 1 maart 2019 werd ze voor de derde keer moeder van wederom een dochter.

In 2021 deed Holwerda mee aan de Videoland editie van De Verraders.

Vanaf november 2022 is Holwerda een van de inval sidekicks van dj Ruud de Wild in het radioprogramma De Wild in de Middag op de Nederlandse publieke radiozender NPO Radio 2.

Theater

Televisie

Externe link

.mw-parser-output .navigatie{clear:both;overflow:auto;margin:1em auto -0.5em;padding:2px;background-color:#f8f8f8;border:1px solid #aaa;text-align:center;font-size:87%}.mw-parser-output .navigatie-bewerken{margin-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-afb-links,.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{position:absolute}.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{right:3px}.mw-parser-output .navigatie-afb-groot{float:right;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-titel{background-color:#ddeef8;padding:2px 5.5em;font-weight:bold}.mw-parser-output .navigatie-inhoud{padding:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-inhoud p:first-child{margin:0}
source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bettina_Holwerda
Deel dit artikel:

Reacties

Bettina Holwerda — Geen reacties

Geef een antwoord

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>