Bastiaan Ragas
Bastiaan Ragas
Algemene informatie
Geboortenaam Bastiaan Johannes Ragas
Geboren 30 juni 1971
Geboorteplaats Lisse
Land Nederland
Werk
Jaren actief 1993−
Beroep acteur, zanger, presentator
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Muziek

Bastiaan Johannes Ragas (Lisse, 30 juni 1971) is een Nederlands zanger, presentator, (musical)acteur en schrijver.[1]

Jeugd

Ragas werd geboren in Lisse, waar hij gedurende zijn jeugd heeft gewoond met zijn ouders en twee oudere broers, Jeroen en Roef. Hij zat onder andere op de St. Jozefschool in Lisse.

Carrière

Al op jonge leeftijd was Ragas bezig met muziek, hij nam piano- en gitaarlessen en had een eigen bandje op de middelbare school. Na de middelbare school trok hij ook rond met Up With People. Daarna zat hij in de boyband Caught in the Act die in Duitsland, Oostenrijk, Azië en Australië een groter succes was dan in Nederland. Ze hebben meer dan 15 miljoen platen verkocht.

Na het uiteenvallen van Caught in the Act maakte Ragas in 2000 zijn eerste soloalbum, Tomorrow is Looking Good.

Ragas speelde vanaf 21 oktober 2000 de hoofdrol, Radames, in de musical Aida, waarvoor hij de John Kraaijkamp Musical Award voor de 'Beste mannelijke hoofdrol' ontving. Tussendoor vertolkte hij een van de hoofdrollen in de SBS-serie Trauma 24/7 en speelde hij in de musical 3 Musketiers de hoofdrol van d'Artagnan. Verder had hij een hit met Alles, schreef en coproduceerde hij vier soloalbums (Tomorrow Is Looking Good (2000), Outragas (2005), Zin (2007) en Dansen in de Regen (2013)) en werkte hij mee aan Musicals in Ahoy 1 en 2.

In het theater trad hij op als gast bij Nightwriters, Mike en Thomas en Liesbeth List en speelde in het klassieke stuk Bedrog van Harold Pinter met Rick Engelkes en Saskia Temmink. Met zijn eigen theatershow toerde hij door Nederland en België met de TBC Elvis Band. Daarnaast speelde hij hoofdrollen in de Friese film Sportman van de Eeuw, de kinderfilm De Indiaan en de met een Gouden Kalf bekroonde film Escort. Verder was hij te zien in series als Gooische Vrouwen en All Stars.

Eind 2006 nam Bastiaan deel aan het programma Dancing with the Stars van RTL 4. Hij vormde een danspaar met Julie Fryer. Hij eindigt uiteindelijk als tweede.

Ragas in 2015

Ragas presenteerde onder andere de Dinnershow of Dreams, de Miss Nederlandverkiezing 2008, het populair-wetenschappelijk programma Eyeopener bij Veronica en bij RTL 4 de Staatsloterij Zomershow. Naast zijn werkzaamheden als acteur, zanger en presentator is Ragas tevens de voice-over van televisieprogramma's als Over de Kook (RTL 5), SOS Verbouwing (RTL 4), Topchef (RTL 5), Beat de Mol (Veronica), Missie Holland (RTL 4) en Mijn Geheime Missie (RTL 4) en was hij de station voice van Radio 2, waar hij te horen was in jingles en aankondigingen op deze zender. Sinds 2017 is hij de station voice van Sublime.

In 2011 speelde Ragas de rol van prins Willem-Alexander in de VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur. In september 2011 was Ragas te zien in de muzikale theatershow Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, gebaseerd op Kluuns bestseller. Over zijn eigen ervaringen als vader verscheen in 2011 het boek Maar je krijgt er wel heel veel voor terug. De theaterversie van het boek is in 2013/2014 in de Nederlandse theaters. Hierin speelt hij samen met Anne-Marie Jung. In 2013 doet hij ook mee met het vijfde seizoen van de De beste zangers van Nederland. Ragas had in 2014 een hoofdrol in Bar Gezellig. Vanaf 2016 speelt Bastiaan de rol van Erik Ludwig in de Nickelodeon-serie De Ludwigs. Deze serie draait al een aantal jaren zeer succesvol.

In 2010 is Bastiaan begonnen met zijn eigen theaterproductiebedrijf, De Rode Boksbal. Met De Rode Boksbal maakt hij voorstellingen over voornamelijk maatschappelijke en sociale thema’s die invloed hebben op relaties tussen mensen. De producties die zij maken zijn talent driven, dat wil zeggen dat het talent of de acteur bepalend is voor het verhaal van de theater show. Als theaterproducent van De Rode Boksbal was hij verantwoordelijk voor de theaterbewerking van Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt en Haantjes na de bestsellers van Kluun. Andere producties van De Rode Boksbal zijn Maar je krijgt er wel heel veel voor terug en Zij is de baas!, ‘Mathilde Santing sings Jony Mitchell’ en de solovoorstelling van Annemarie Jung ‘De Exoot’.

Gouden Lijn Theater is door Bastiaan, in samenwerking met Henrike van Engelenburg (Van Engelenburg Theaterproducties), opgericht in 2015. Zij brachten Joke Bruijs en Gerard Cox voor het eerst live op de bühne met de productie ‘Alles went behalve een vent’. Hierna volgden de producties ‘De Oase Bar’, ‘Joke Bruijs 50-jarig jubileum’ en ‘De Oase Bar sing-a-long’ in 2017. In 2019 gaat COX in Rotterdam in première, de solovoorstelling van Gerard Cox.

In 2015 kwam Caught in the Act terug met een succesvolle reeks reünieconcerten in Duitsland. Ze brachten een nieuw album uit ‘Back for Love’. Bastiaan deed mee aan het Duitse RTL programma Let’s Dance en presenteerde in 2017 voor ZDF zijn eigen programma ‘Gut Geschätzt Gewinnt’.

In begin 2018 was Ragas met zijn gezin te zien in het RTL 4-programma Groeten uit 19xx. Tevens werd in deze periode zijn Nederlandse boek ‘Maar je krijgt er wel heel veel voor terug’ vertaald naar het Duits en is daar, met nieuwe aanvullingen, uitgebracht onder de naam ‘Schnuller, Sex & Kinderkacke’. In 2018/2019 geeft Bastiaan een gecombineerde boek/theatershow door heel Duitsland en Oostenrijk.

Net na de zomer van 2018 is op RTL het programma ‘Ragas Reist Rond’ uitgezonden. Een verslag van de wereldreis die Bastiaan samen met zijn vrouw en kinderen heeft gedaan. In vier maanden zijn ze op meerdere continenten geweest en zijn bij verschillende gastgezinnen aangeschoven. Het programma bleek zowel qua kijkcijfers als waardering een groot succes.

In 2022 nam Ragas deel aan De Verraders Halloween. In 2023 deed Ragas samen met zoon Sem mee aan Race across the world. In datzelfde jaar deed Ragas mee aan Alles is Muziek.

Bastiaan is sinds 2018 columnist bij Telegraaf/Vrouw.

Privé

Tijdens de musical De 3 Musketiers leerde Ragas Tooske Breugem kennen. Op 25 juni 2005 traden ze in Zuid-Frankrijk in het huwelijk. Samen hebben ze drie dochters. Bastiaan heeft een zoon uit een eerdere relatie met Laura Vlasblom.

Discografie

Singles

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Alles 2003 1-2-2003 2 10 met Tooske Breugem
Unbelievable 2004 3-7-2004 tip 30
Dit is mijn stad 2007 3-3-2007 19 3
1000 Manieren 2007 2007 tip 30
Mama 2009

Bibliografie

  • Maar je krijgt er wel heel veel voor terug (2011)[1]
  • Papa is heel even aan de telefoon (2012)
  • Huisje, boompje, buikje (2015)
  • Schnuller, Sex & Kinderkacke (2018)
.mw-parser-output .navigatie{position:relative;clear:both;overflow:auto;margin:1em auto -0.5em;padding:2px;background-color:#f8f8f8;border:1px solid #aaa;text-align:center;font-size:87%}.mw-parser-output .navigatie-bewerken{margin-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-bewerken .mw-ui-icon::before{background-size:0.9em}.mw-parser-output .navigatie-afb-links,.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{position:absolute}.mw-parser-output .navigatie-afb-rechts{right:2px}.mw-parser-output .navigatie-afb-groot{float:right;padding-left:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-titel{background-color:#ddeef8;padding:2px 5.5em;font-weight:bold}.mw-parser-output .navigatie-inhoud{padding:0.5em}.mw-parser-output .navigatie-inhoud p:first-child{margin:0}
source: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bastiaan_Ragas
Deel dit artikel:

Reacties

Bastiaan Ragas — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>