HomeProductieStichting Theaterplan presenteert Alice in Wonderland, de musical

AiW-posterZe hebben er maandenlang hard aan gewerkt en nu komt het eindresultaat dan toch eindelijk in zicht. De jonge talenten van Stichting Theaterplan brengen begin januari de musical Alice in Wonderland op de planken van Parktheater Eindhoven. Verwacht vooral geen zoetsappige voorstelling…

Na het grote succes van Romeo + Julia komt Theaterplan dit keer met de musical Alice in Wonderland. Het bekende verhaal over Alice is door het creatieve team van Theaterplan in een modern musicaljasje gestoken. De muziek bestaat uit bekende en minder bekende bestaande nummers uit musicals als The Rocky Horror Show en Dreamgirls.

Verwacht geen zoetsappige voorstelling; regisseur Ruud van Bree wil een wonderlijke wereld laten zien met een grimmig randje met figuren die niet alleen hartelijk en maf zijn maar ook dom, gewelddadig, angstig of gestrest. Alice zal hiermee om moeten gaan en hoe meer ze zich mee laat slepen, des te moeilijker wordt de weg naar huis.

De cast is samengesteld uit jongeren tussen 15 en 24 jaar. Stuk voor stuk talenten uit Eindhoven en omgeving die zijn klaargestoomd om een professionele musical neer te zetten. Dit onder leiding van het artistieke team dat bestaat uit enthousiaste professionals die al jaren betrokken zijn bij Theaterplan.

Alice wacht. Haar zus schenkt thee in. Alice zal zo opgehaald worden door een jongen. Ze verlaat het ouderlijk huis en gaat op kamers. Waar ze precies beland weet ze niet. Eerder dan verwacht verschijnt een jonge student op een scooter die erg veel weg heeft van een konijn. Hij neemt haar mee. Of laat zij zich meenemen? Met het draaien van de motor wordt ook haar hoofd op hol gebracht en speelt een verwarrend spel met tijd en ruimte. Is ze al vertrokken of moet ze nog gaan?

Regie: Ruud van Bree, choreografie: Rob Samuels en Janus de Wit, muzikale leiding: Michiel Ballhaus, zangcoach: Danny Mikesz, artistieke leiding: Ramses van Oers

Wie: Theaterplan
Wat: Musical Alice in Wonderland
Waar: Philipszaal van Parktheater, Elzentlaan, Eindhoven
Wanneer: donderdag 2 t/m woensdag 8 januari 2014

Toegang: €17,50-€22,50

Kaartverkoop: tel.040-2 11 11 22 of www.parktheater.nlReacties

Stichting Theaterplan presenteert Alice in Wonderland, de musical — Geen reacties

Geef een reactie